Robin Gibb iz legendarnih Bee Gees v komi

Pevcu disko zasedbe Bee Gees že leta 2010 diagnosticirali raka na črevesju in jetrih. Boleha tudi za pljučnico.

Objavljeno
16. april 2012 12.41
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
London - Robin Gibb, pevec legendarne glasbene skupine Bee Gees, je padel v komo in se nahaja v londonski bolnišnici. Kot poroča britanski Guardian, so 62-letnemu pevcu že leta 2010 diagnosticirali raka na črevesju in jetrih, piše STA. Sumijo, da so njegove zdravstvene težave povezane z boleznijo, sicer pa pevec boleha tudi za pljučnico.

Gibb, ki je od leta 2010 prestal številne operacije, se je v javnosti nazadnje pojavil februarja. Dejal je, da okreva in da so zdravniki presenečeni nad tem, kako dobro mu gre.

Skupaj s svojima bratoma, Mauriceom in Barryjem, je Gibb v 60. in 70. letih tvoril eno najbolj priljubljenih glasbenih skupin na svetu. Bee Gees so svojo glasbeno pot začeli v Avstraliji.

Njihov prvi večji uspeh je bil album Spicks and Spacks, ki so ga izdali leta 1967 po vrnitvi v Veliko Britanijo, eden od vrhuncev njihove sicer burne kariere pa je bil album za film Vročica sobotne noči, v katerem je glavno vlogo odigral John Travolta.

V 80. letih so se Bee Gees po daljšem premoru odpravili na Florido, kjer so posneli tudi nekaj večjih disko hitov. Maurice Gibb je leta 2003 umrl za rakom.