Severina prihaja v Ljubljano

V okviru turneje ob izidu albuma Dobrodošao u klub bo 30. maja nastopila dvorani Stožice.

Objavljeno
25. april 2013 14.32
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Vodilna hrvaška pevka Severina bo v četrtek, 30. maja, ob 20. uri nastopila v ljubljanski dvorani Stožice, kjer bo z glasbeno-plesnim spektaklom predstavila nov album Dobrodošao u klub. Za poudarjeno odrsko razkošnost bosta poskrbela režiser Tomaž Pandur in koreograf Anže Škrube s plesno skupino Maestro. Severinin ljubljanski koncert bo potekal v okviru njene turneje Dobrodošao u klub 2013, ki so jo v visoki produkciji pripravili za največje dvorane in največja mesta držav nekdanje Jugoslavije.

V sodelovanju s svetovno znanim slovenskim gledališkim režiserjem Tomažem Pandurjem, ki je umetniški vodja turneje Dobrodošao u klub 2013 in z njegovim Pandur Theaters Severina pripravlja zgodbo v štirih dejanjih. To je potovanje skozi temne in svetle trenutke ljubezni in življenja, vse skupaj podkrepljeno z glamuroznimi kostumi Marka Mitanovskega, srbskega modnega oblikovalca, ki je sodeloval z Beyonce in Lady GaGa, atraktivnimi projekcijami in plesnimi koreografijami. Za plesne koreografije je poskrbel Anže Škrube, član znane slovenske plesne skupine Maestro, v plesnem ansamblu pa sodelujejo mnogi znani in uspešni slovenski plesalci.

Severina je z izidom albumom Dobrodošao u klub in skladbami z njega Brad Pitt, Italiana, Grad bez ljudi, Uzbuna in Dobrodošao u klub nadaljuje kariero, ki jo je prekinila zaradi poroda in je spet v središču pozornosti. Turneja se je začela konec marca v razprodani dvorani na Reki, 30. marca pa je nastopila v beograjski Arena, koncert pa je bil razprodan že pred tedni. Spektakel je nato navdušil še razprodano Areno Boris Trajkovski v Skopju, zagrebška Arena pa je tudi dobra dva tedna pred samim dogodkom že razprodana.