Slakonjev Putin na youtubu do več kot milijona in pol ogledov

Parodični Putin Putout je prodrl v Newsweek in na naslovnico Yahooja, smeje se mu ves svet.

Objavljeno
01. marec 2016 11.35
Posodobljeno
01. marec 2016 12.00
V. U.
V. U.

Od lansiranja parodičnega lika judoista, šahista, topless princa na belem konju, lovca na tigre in pri tem še predsednika največje države na planetu Vladimirja Putina v režiji Klemna Slakonje na tukajšnji Emi sta minila dobra dva dneva, na youtubu, kjer je objava njegovega videa Putin Putout stekla ob televizijski premieri, pa je bilo registriranih že več kot 1,5 milijona ogledov.

Video zažiga, da je kaj, opazili so ga tudi na ameriškem Newsweeku, kjer so mu namenili članek in v šopku parodičnih verzov, ki jih Slakonja deli z virtualnim svetom, izpostavili »You want my gas?/Well you can kiss my ass!« ali »When I play chess be quiet/Or eat my Pussy Riot!«. Verjamemo, da prevod ni potreben.

Članek so včeraj visoko pozicionirali tudi na naslovnici Yahoojevih novic, video pa je obrodil že skoraj 30.000 plusov in okoli 5400 minusov. Tistih obiskovalcev youtuba, ki so si vzeli čas za komentar, je že skoraj 9000. Velika večina jih je iz Rusije in Ukrajine.

Iz Rusije z ljubeznijo

Kaj pravi virtualni vox populi? »Največja razlika med Putinom in zdajšnjimi evropskimi voditelji je, da ti ne potrebujejo parodije. Že takšni, kot so, so vredni posmeha.«

»Slovenija je najboljša. Iz Rusije z ljubeznijo.«

»Če komu to ni všeč, mora biti zelo žalostna oseba brez smisla za humor.«

»Hvala! Pozdrav iz Mariupola, ki ga je bombardirala Putinova armada.«

Slakonji se je Newsweek poklonil še z oznako, da je v Sloveniji slaven »impresionist«, s čimer na uredništvu gotovo niso mislili, da se sprehaja naokrog s paleto in čopiči, čakajoč na ustrezno vreme in svetlobne pogoje, primerne za slikanje, pač pa angleški izraz impressionist pomeni tudi imitatorja znanih osebnosti.

Balkanska Slovenija

Newsweek ob robu članka omenja tudi pevko ManuEllo, ki bo v Stockholmu zastopala »the Balkan country« s pesmijo Blue and Red.

Slakonjev video je objavil tudi, denimo, portal Ukraine Today, izteče pa se z napovedjo, da se bo tovrstni »impresionizem« nemara nadaljeval, in s prošnjo, da to nadaljevanje kdo finančno podpre. Na youtubu sicer že nastopa kot Žižek, papež Frančišek in seveda še kot marsikdo.

Kdaj bi nemara lahko znova globalno v svet še opazneje in ambicizoneje lansiral tudi našega domačega gradbenega delavca, avtomehanika, smetarja, mesarja, kmeta, frizerja in ... predsednika republike. Slakonjeva Super Barbika ima, denimo, trenutno na youtubu dobrih 230.000 ogledov.