Sledi kokaina v krvi Whitney Houston

Pevka Whitney Houston je umrla zaradi utopitve, v njeni krvi pa so našli tudi sledi kokaina.

Objavljeno
23. marec 2012 07.23
Š. P., Delo.si
Š. P., Delo.si

Mrliški oglednik je v poročilu zapisal, da je pevka umrla zaradi utopitve, k smrti pa naj bi prispevala tudi kronična uporaba kokaina ter težave s srcem. V njeni krvi so našli sledi kokaina, poroča BBC.

S poročilom so tako pojasnjene špekulacije o vzrokih za njeno smrt. Mrliški oglednik iz Los Angelesa Ed Winter je že po uvodni preiskavi dan po smrti novinarjem povedal, da na truplu ni bilo sledov nasilja ali znakov poškodb, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Truplo 48-letne pevke so našli v kadi v hotelu v Los Angelesu na predvečer podelitve ameriških glasbenih nagrad grammy.

Whitney Houston je bila ena od najbolj priljubljenih pevk na svetu. Občinstvo je prevzela z močnim glasom, zato je postala znana preprosto kot Kraljica popa. Njeno kariero so zaznamovali glasbeni hiti kot sta I Will Always Love You in Saving All My Love For You, zapomnili pa si jo bomo tudi po hollywoodskih filmskih uspešnicah kot je na primer Telesni stražar, v katerem je zaigrala s Kevinom Costnerjem.

Kariera Houstonove je šla zadnja leta pred smrtjo strmo navzdol zaradi zlorabe mamil in alkohola. Velikokrat je bila tudi na zdravljenju. V oporoki je vse svoje premoženje zapustila 18-letni hčerki Bobbi Kristini Brown.