Steven Seagal s kitaro med ruskimi separatisti

Hollywoodski filmski hrust, ki je nedavno gostoval v Ljubljani, je na Krimu nastopil pod zastavo ruskih separatistov.

Objavljeno
11. avgust 2014 15.50
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Zvezdnik hollywoodskih akcijskih filmov in mojster aikidoja Steven Seagal, ki rad poprime tudi za kitaro, kar je bilo mogoče slišati tudi ob njegovem junijskem gostovanju v ljubljanski Cvetličarni (Delovega kritika Zdenka Matoza ni ravno navdušil), znova polni medije s svojo naklonjenostjo do aktualne ruske politike.

Minuli vikend je, kot poroča AFP, koncertiral v Sevastopolu na Krimu, mestu, kjer je sedež ruske črnomorske flote, in sicer na odru s črno-modro-rdečo zastavo tamkajšnjih ruskih separatistov. Zgodilo se je v soboto, na mitingu tamkajšnjih motoristov.

Seagal je na Krimu dobrodošel, kje drugje pa niti ne. Njegova podpora marčevski ruski aneksiji Krima ga je že stala izbrisa s seznama nastopajočih na nekem estonskem bluesovskem festivalu.

V intervjuju, ki ga je že marca dal nekemu ruskemu časopisu, je izjavil, da je Putinova želja po zaščiti Rusov na Krimu povsem razumna, Putina, s katerim sta v Rusiji že družno promovirala borilne veščine, saj sta oba znana medijska fanta od fare, pa po lastnih izjavah nasploh prišteva med svoje prijatelje.

Tudi v Putinovem uradu za stike z javnostjo so potrdili, da sta že dolgo prijatelja in da se redno srečujeta. Marca je Seagal v ruskem intervjuju celo naznanil, da ne izključuje možnosti ruskega državljanstva. Kar sicer ne pomeni, da se je pripravljen odreči potnemu listu ZDA.

Mimogrede, izjavil je tudi, da glasba združuje ljudi.