Sting in Peter Gabriel se znova podajata na skupno turnejo

V okviru turneje z naslovom Rock Paper Scissors napovedujeta 19 koncertnih datumov.

Objavljeno
20. januar 2016 18.37
V. U., STA
V. U., STA
Dvojica vplivnih britanskih rockovskih glasbenikov, Sting in Peter Gabriel, se bo podala na skupno severnoameriško turnejo. Turneja, ki sta jo naslovila Rock Paper Scissors, obsega 19 koncertnih datumov.

Turneja se bo začela 21. junija v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio in bo vključevala tudi nastopa na festivalih v Quebecu in Milwaukeeju.

Glasbenika bosta po pisanju francoske tiskovne agencije AFP nastopila na festivalih d'Ete de Quebec v Quebecu in Summerfest v Milwaukeeju.

Prvič na skupni turneji že v 80. letih

Gabriel in Sting, ki sta se na prvo skupno turnejo odpravila v 80. letih minulega stoletja v podporo Amnesty International, sta se tudi v zadnjih letih intenzivno posvečala tako glasbenim kot drugim projektom. Na tokratni turneji bosta na oder stopala tako posamično kot skupaj.

»Izjemno sem vesel, da bova izkoristila priložnost za skupno eksperimentiranje. Mislim, da bova vzbudila zanimanje občinstva,« je dejal Sting.

Glasbenika sta bila v 70. letih minulega stoletja frontmana uspešnih glasbenih skupin – Sting zasedbe The Police in Gabriel skupine Genesis.

Gabriel se je pozneje osredotočil na solistično kariero in ustanovil znamko Real World Records ter festival Womad. Sting je nazadnje napisal glasbo za broadwayski muzikal The Last Ship.