Svet so ljudje

Fonsi z Despacitom prihaja v Zagreb

Objavljeno
20. september 2017 17.16
B. M.
B. M.

Ena največjih globalnih glasbenih atrakcij, portoriški glasbenik Luis Fonsi, bo 26. novembra nastopil v Areni Zagreb, so potrdili organizatorji zagrebškega koncerta. Njegova najbolj znana uspešnica Despacito je bila rekorden čas na vrhu glasbenih lestvic, video za to poletno uspešnico je YouTubeu zabeležil več kot štiri milijarde ogledov.

Fonsi bo obiskal Zagreb v okviru svetovne turneje Despacito - Love + Dance. S svojim glasbeno-plesno šovom razprodaja svetovne dvorane, so sporočili iz Arene Zagreb. Pozvali so ljubitelje lahkotnih latino zvokov, naj«izkoristijo priložnost in uživajo v največji uspešnici ter postanejo del njegove zgodovine«.

Portoriški glasbenik, ki je pri 18 prišel v ZDA študirat glasbo na Florido, je pred časom za ameriške medije pojasnil, da je pesem Despacito pripravil v sodelovanju s prijateljem Daddyjem Yankeejem. Namen je bil, da bi s preprostim refrenom in nalezljivim ritmom osvojil tudi poslušalce, ki ne obvladajo španskega jezika.

Fonsi je prvi album objavil leta 1998, potem ko je diplomiral petje na univerzi Florida State. Med dosedanjo glasbeno kariero je 39-letni pevec sodeloval z zvezdami, kot so Christina Aguilera, Britney Spears in Emma Bunton. Manj znano je, da je zaigral tudi v mehiški telenoveli Corazones al límite, ter kot poseben gost tudi v seriji Tania na tv Nickleodoen. Poročen je s špansko manekenko Águedo López in ima z njo dva otroka, šestletno hči Mikaelo in sina Roka, ki se je rodil decembra lani. S svojimi pesmimi že od leta 2002 dosega prva mesta popularnosti na Billboardovih lestvicah, večkrat je bil nominiran za latinskega Grammyja in ga leta 2009 tudi dobil. Vstopnice za Fonsijev zagrebški koncert stanejo med 260 in 850 kuno oziroma med 35 in 115 evrov.