Tanja Žagar: Gong namesto torte

Vikendov podeljevalec Jože Robežnik je podelil še zadnji gong popularnosti, po mnenju Vikendovih bralcev najboljši pevki lanskega leta, ki je že šestič zapored Tanja Žagar.

Objavljeno
24. marec 2016 16.03
Robi Loboda, Vikend
Robi Loboda, Vikend

Tanjo Žagar smo presenetili na njenem velikem koncertu v mariborski dvorani Tabor, in čeprav bi morda lahko slutila, da jo čaka kaj podobnega, je presenečenje vseeno uspelo.

O veselju ob podelitvi gonga
»Po fotografijah se verjetno zelo dobro vidi, kakšno je bilo presenečenje (smeh). Bravo tistemu, ki se je spomnil, da boste letos gonge delili na »delovnem mestu«. Čestitam! Menim, da je to super taktika, in res sem bila navdušena. Saj je bilo tudi prejšnja leta lepo na vaših prireditvah, ko pa dobiš nagrado, ki ti jo tako ali tako dajo ljudje, pred njimi samimi, je to čudovito lepo. Sploh na takem dogodku, kot je tvoj koncert, pred tvojim občinstvom, ki doživi tvojo zgodbo s tabo. In sploh ko dobiš gong v roke in dobiš še bučen aplavz ... Bila sem že šestič vesela! Zgodi se mi sicer, da je takole prekinjen koncert, ko mi ljudje iz občinstva prinesejo kakšno presenečenje, nosili so mi razne slike, torte in ne vem, kaj še vse, da bi mi pa tako podelili kakšno nagrado, se mi je zgodilo prvič.«

O že šestem gongu zapored
»To je predvsem plod dela in tega, da sem, če govorim o samostojni karieri, že deset let prisotna, in to brez premora. Deset let se z ekipo trudiva, da smo vedno boljši. Ves čas sem med ljudmi, na terenu, na koncertih, tako da me imajo ljudje res priložnost videti, slišati in doživeti v živo. Lahko sem vsak dan na vseh naslovnicah in na vseh televizijskih oddajah, a to ne pomeni, da bom dobila takšno nagrado, kot je gong popularnosti. V vseh teh letih se je med mano in poslušalci tudi zgradilo neko zaupanje, ki se ne more zgoditi čez noč. In pomembno je, da jih nikoli, res nikoli ne razočaraš.«

 

O hrambi gongov
»Polico kar naprej podaljšujem! (smeh) Da se ne bo kdo ustrašil, da ni več prostora! Polica je, prostor je in prvih pet gongov se je zelo razveselilo šestega. Takoj so ga sprejeli medse in ni bilo nobenih težav!« (smeh)