Težko pričakovani prvenec skupine Muff

Skupina Muff: Prihodnjo soboto bo v ljubljanskem klubu Cirkus predstavila svoj prvi album.

Objavljeno
08. november 2014 17.13
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Pop rock zasedba Muff je v treh letih delovanja od popolne neznanke prebila do ene bolj prepoznavnih glasbenih skupin pri nas. Med drugim je nastopila na medijsko odmevnih prireditvah (izbor za Eurosong, Viktorji) in imela številne koncerte po Sloveniji, njeno glasbo so uporabili tudi v nekaj oglasih (Naj sije v očeh, Men vse). Sčasoma se je nabralo dovolj pesmi, da je zasedba pripravila album, ki ga bo uradno predstavila 15. novembra v ljubljanskem klubu Cirkus.

Skupina Muff je projekt kitarista Tadeja Koširja in producenta Cazzafure, ki je zaživel, ko sta se jima pridružila še pevka Senidah in baskitarist Gregor Robić. Kitarist Tadej Košir je poleg lastnega avtorskega ustvarjanja kot inštrumentalist sodeloval z mnogimi slovenskimi (Neisha, Zlatko, Jure Ivanušič, Alenka Godec, Igor Leonardi, Fake Orchestra, Trkaj) ter nekaterimi tujimi glasbeniki (Joe Zawinul, Kiko Loureiro, Stu Hamm). Cazzafura pa je eden plodnejših slovenskih glasbenikov in je avtor številnih slovenskih uspešnic, med njimi Ko bi le vedel (Jadranka Juras) in Poznaš ta zvok (Zlatko).

Doslej je skupina Muff nanizala kar sedem uspešnic – Ti daješ, Naj sije v očeh, Tvoje moje, Povej mi, Nov dan, Let Me Be (Myself) in Uspavanka, tako da velja izid njihovega prvenca za enega najboj pričakovanih letos. Pesem Naj sije v očeh je bila uradno največkrat predvajana domača skladba leta 2012.

S plesno uspešnico Nov dan pa ostaja Muff še vedno med najpogosteje predvajanimi izvajalci na domačih radijskih postajah. Zelo opazen nastop so zagotovo imeli na letošnjem slovenskem izboru za pesem Evrovizije, ko so v superfinalu zasedli drugo mesto. Na povabilo k sodelovanju so se odzvali z energično Let Me Be (Myself). Navdušujejo tudi s svojimi koncerti, ki jih po predstavitvi prvenca ne bo manjkalo. Med drugim bodo 14. decembra na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču oder delili s tremi najpopularnejšimi slovenskimi skupinami zadnjih nekaj let (Tabu, Dan D in Siddharta).