The Toronto Drug Bust in Voodoo Lizards skupaj

Slovenska in hrvaška rock zasedba si delita vinilno ploščo.

Objavljeno
17. januar 2013 16.26
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Glasbena založba Front Rock, ki deluje pod okriljem zavoda Subkulturni azil Maribor, je izdala novo vinilno ploščo slovenske skupine The Toronto Drug Bust z naslovom Live From Helsinki in hrvaške zasedbe Voodoo Lizards z naslovom From Demo To Rip. Vsaka skupina ima polovico albuma, kot singla s te vinilne plošče, pa sta izšli skladbi The Best Of Me (The Toronto Drug Bust) in Free Ride (Voodoo Lizards).

Zgodba o The Toronto Drug Bust se začne z Izakom Koširjem, vokalistom, ki je spoznal glasbenike Neila Leytona in Rami Helina in so začeli dolgoletno sodelovanje. S podporo dveh odličnih glasbenikov in producentov je Izak nabral soborce iz Slovenije: Vid Polončič Ruparčič in Tamir Gostiša na kitarah, Dorian Granda na bobnih in Nietzsche (Jernej Kržič) na basu, leta 2010 pa so izdali prvenec Enfant Terrible.

Voodoo Lizards so varaždinski rokerji, ki so skoraj izgoreli v svojem meteoritskem vzponu. Njihova zgodba je prežeta s klišeji rock'n'roll uspeha – naj se še sliši tako neverjetno, vse je resnično. V pičlih dveh letih so nadebudni glasbeniki na čelu z karizmatičnim Zack Dustom na kitari in vokalu ter Juro Geci na kitari posneli demo posnetke, snemali v legendarnem studiu Dave's Room v Los Angelesu ter spet doma sodelovali z glasbenim producentom svetovnega merila Jimom Ripom. Zaradi notranjih trenj in pritiskov s strani negativno nastrojenega lokalnega medijskega aparata so razpadli, njihova zapuščina pa je širši javnosti predstavljena na drugi polovici vinilnega albuma.