Tide - rockovska gromoglasnost

Zadnji album No. 4 so sinoči predstavili v ljubljanskem Orto baru.

Objavljeno
24. januar 2014 17.15
Tide/koncert
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Primorska rockovska zasedba s temačnim nadihom Tide, v postavi kitarist in pevec Kevin Koradin, baskitarist Matej Batelič, bobnar Blaž Sotošek in kitarist Matej Sušnik še vedno aktivno predstavlja zadnji album No. 4. Kot je na sinočnjem koncertu dejal gonilna sila zasedbe Kevin Koradin, je glede na to, da nihče več ne kupuje cedejev, povsem možno, bodo zadnji album še dolgo predstavljali.

Sicer pa so Tide v znamenitem ljubljanskem rockovskem klubu Orto bar rohneli glasno in prepevali jasno. To je bil njihov deseti koncert na tem majhnem odru in so poudarili, da so posebno veseli, da taki klubi v Sloveniji sploh obstajajo, in da občinstvo še hodi na koncerte. Koradin je dejal, da v teh kriznih časih vsak obiskovalec šteje za dva in da je za slovenski rock'n'roll nujno, da obstane mreža manjših klubov, saj je to najbolj vitalna scena, kjer se glasbeniki nujno kalijo in nabirajo koncertno kilometrino.

Čeprav zasedba predstavlja svoj zadnji, četrti, album z naslovom No. 4, pa so seveda v repertoar vpletli tudi starejše uspešnice. Poskrbeli so tudi za dva gosta presenečenja, in sicer je na oder stopila Neisha, ki je odpela aktualen singel zasedbe Love Is Gone, pevec zasedbe Noctiferia Gianni Poposki pa je s Tide odpel skladbo Brain Damage, ki mu je od vse tideovskih najljubša.

Skupina Tide je dinamičen koncert zaključila s posvetilom botrom hrupnega rocka MC5 in skladbo Kick Out The Jams, ki so jo uvrstili na svoj drugi album Nothing To Loose. Tide nimajo kaj izgubiti, saj so se z zadnjim albumom vrnili k ostrejšemu rocku, ki para ušesa, v besedilih pa odsevajo tudi njihovi pogledi na sedanje in aktualne dogodke, saj je bil prvi single z njihovega albuma Riot Act.