Umrl je Robert Stigwood, menedžer Bee Geesov

Veljal je za mogula glasbene produkcije. Bil je menedžer Bee Geesov, Creamov in Erica Claptona ter vpliven producent.
Objavljeno
05. januar 2016 14.52
V. U.
V. U.

Včeraj se je, kot piše Reuters, izteklo življenje Roberta Stigwooda, v avstralskem mestu Adelaide rojenega glasbenega menedžerja, ki se je pri dvajsetih – leta 1954 – ustalil v Veliki Britaniji, zatem pa v 60. in 70. letih tudi onstran Atlantika zaslovel kot izjemno vpliven imprezarij na področju glasbe, produkcije muzikalov in tudi filmov. Kot eden najuspešnejših. Danih mu je bilo 81 let.

Najbolj znan je bil po vlogi menedžerja zasedb Bee Gees ali Cream, pomembno vlogo je odigral tudi v karierah številnih drugih glasbenikov, bil pa je tudi producent klasičnih muzikalov Lasje (Hair), Jesus Christ Superstar in drugih na Broadwayu ter, na področju filma, producent Briljantine (Grease), Vročice sobotne noči (Saturday Night Fever) ali Plesalca (Staying Alive) z Johnom Travolto ter filmske verzije rock opere Tommy zasedbe The Who. Produciral je tudi filmsko verzijo muzikala Jesus Christ Superstar.

Novico o njegovi smrti je na Facebooku objavil Spencer Gibb, sin pokojnega člana Bee Geesov Robina Gibba, podrobnosti Stigwoodove smrti pa niso znane. »Z vsemi vami bi rad delil žalostno novico, da je moj boter in dolgoletni menedžer družine Robert Stigwood umrl,« je zapisal.

Na Twitterju se je odzval tudi legendarni skladatelj muzikalov Andrew Lloyd Weber, ki je s Stigwoodom sodeloval pri nizu produkcij: »Zbogom, dragi Robert, veliko ime šova, ki me je toliko naučilo.«