Umrl je ustanovitelj skupine Earth, Wind and Fire

Maurice White (74) je umrl, potem ko se mu je v zadnjih mesecih poslabšalo zdravstveno stanje zaradi parkinsonove bolezni.

Objavljeno
05. februar 2016 10.40
De. P., STA
De. P., STA
Los Angeles − V Los Angelesu je 75. letu starosti umrl Maurice White, ustanovitelj funk zasedbe Earth, Wind and Fire. Po pisanju francoske tiskovne agencija AFP je White umrl v sredo na svojem domu. Zasedba Earth, Wind and Fire je širšo javnost navdušila z uspešnicami, kot so September, Shining Star, Sing a Song in Let's Groove.

Pevcu in tekstopiscu so parkinsonovo bolezen diagnosticirali leta 1992. Zaradi bolezni je tudi prenehal nastopati. V zadnjih mesecih se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo.

Kot je povedal njegov brat Verdin White, je Maurice umrl med spanjem.

White je zasedbo Earth, Wind and Fire ustanovil leta 1969 v Chicagu. Zasedba je bila ena izmed prvih, ki je prekinila mit o rasnih mejah v popularni glasbi. Leta 1979 so postali prva afro-ameriška skupina, ki je razprodala newyorški Madison Square Garden.

Bend je po svetu prodal skoraj sto milijonov albumov in bil nominiran za 17 grammyjev, prejeli pa so jih šest. Letos naj bi prejeli tudi grammyja za življenjsko delo.