Umrl pevec skupine Bee Gees

Po bitki z rakom je v 62. letu starosti umrl Robin Gibb, pevec skupine Bee Gees.

pon, 21.05.2012, 06:10

Družina pevca Robina Gibba je z veliko žalostjo sporočila, da je pevec izgubil boj z rakom. Kariera britanskega pevca se je začela, ko je z bratoma Barryjem in Mauricom leta 1958 ustanovil glasbeno skupino Bee Gees.

Član glasbene skupine Bee Gees Robin Gibb, ki je zbolel za rakom na jetrih in debelem črevesju, je pred kratkim prestal operacijo, poleg vsega dobil še pljučnico in bil v komi.

Skupina je nanizala vrsto nepozabnih uspešnic, ki so v 70. letih sprožile diskovročico: Stayin' Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love in Massachusetts.

Bee Gees so v plodni karieri posneli osemindvajset albumov in prodali več kot dvesto milijonov plošč, kar jih uvršča na peto mesto najbolje prodajanih pop skupin v zgodovini.

Izdajatelj Paul Gambaccini je pevca opisal kot "eno glavnih figur v zgodovini britanske glasbe. Zavedati se moramo, da so Bee Gee's takoj za Lennonom in McCartneyjem najuspešnejši pisci glasbe v britanski popularni kulturi. Ne samo, da so napisali številne svoje hite, napisali so tudi izjemne hit za Barbro Streisand, Diano Ross, Dionne Warwick, Celine Dion, Destiny's Child, Dolly Parton and Kennyja Rogersa."

Skupino Bee Gees so sestavljali trije bratje: Barry ter dvojčka Maurice in Robin. Njihova kariera je vse od otroških let, ko so v Manchestru nastopali med filmskimi predstavami, trajala več kot štiri desetletja. Najuspešnejšo ploščo Spirits Having Flown iz leta 1979 so prodali v 30 milijonih izvodov. V osemdesetih letih so predvsem pisali pesmi za druge izvajalce, leta 1987 so ustvarili še eno uspešnico You Win Again. Naslednje leto je umrl Andy, četrti brat, ki je s skupino začel sodelovati v osemdesetih. Leta 1997 so bili sprejeti v Rock and Roll Hall of Fame, skupina pa je razpadla leta 2003, ko je umrl Maurice. Robin Gibb bi moral pred dobrim letom nastopiti tudi v Ljubljani, a so koncert večkrat prestavili, nato pa dokončno odpovedali.

 

 

 

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se