V finale Eme še Nuška Drašček, Tim Kores, Raiven in BQL

Prihodnji petek bo znano, kdo maja potuje na Evrovizijo v Kijev.

Objavljeno
18. februar 2017 22.49
STA
STA
V drugem predizboru za finale Eme so prepričali Nuška Drašček s pesmijo Flower in the Snow, Tim Kores s pesmijo Open Fire, Raiven s pesmijo Zažarim in BQL s Heart of Gold. Finale Eme bo prihodnji petek.

Tako je minil še drugi predizbor pred velikim finalom prihodnji petek, ko bo jasno, kdo bo maja potoval v Kijev na pesem Evrovizije.

Tudi tokrat so se izvajalci in tehnična ekipa na Gospodarskem razstavišču zelo potrudili, da bi si jih gledalci zapomnili. Na odru so se med drugim izmenjavali nastopajoči z glavami pand, ogenj, harfa in angelski prizori.

Voditeljice Tina Gorenjak, Tanja Kocman in Maja Martina Merljak so se tudi tokrat pogovarjale z nastopajočimi ter se šalile iz zdajšnjih in minulih dosežkov Eme.

Med zabavnejšimi točkami je bila njihova balada na glasbo iz pesmi Naj bogovi slišijo Vilija Resnika. Prepevale so o anonimnih komentatorjih na forumih, ki kritizirajo voditeljice. Nagovarjale so Jazbeca 119 in se spraševale, kako naj mu bodo všeč.

Med glasovanjem, ko je občinstvo čakalo na štiri finaliste, sta nastopila Samuel Lucas s pesmijo Johnnyja Logana Hold me now, ki je nekakšna himna evrovizijske popevke, in Alenka Godec s pesmima Če verjameš ali ne in Poglej me v oči, s katerima je pred dolgimi leti nastopila na Emi. Alenka Godec je po mnenju odgovornega urednika razvedrilnega programa Maria Galuniča dokaz, da tudi če ne zmagaš na Emi, tvoje pesmi lahko postanejo veliki hiti.

V prvem, petkovem, predizboru so se v finale po izboru gledalcev in strokovne žirije Eme uvrstili KiNG FOO s pesmijo Wild Ride, Nika Zorjan s pesmijo Fse, Sell out s pesmijo Ni panike in Omar Naber z On My Way.