Your Gay Thoughts izdali prvenec

Prvi oprijemljiv rezultat akcije Kulturni evro Kina Šiška je album The Watercolors.

Objavljeno
17. september 2015 14.46
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Ljubljanska zasedba Your Gay Thoughts je nase opozorila na lanskem Klubskem maratonu Radia Študent, letos pa je bila izbrana v okviru kontroverzne akcije nabiranja denarja od novinarjev in fotografov, ki so v ljubljanski Kino Šiška hodili na koncerte po službeni dolžnosti, in od ljudi na seznamu gostov, ki so za vsak dogodek morali odšteti po dva evra. Zbrana vsota je znašala 5688 evrov.

Zasedbo sestavljajo Gregor Kocijančič (vokali, klaviature, elektronika, bas kitara), Fejzo Košir (ritem, bobni), Luka Uršič (vokali, klaviature), Mina Fina (video projekcije) in Michael Thomas Taren (besedila), svojo glasbo pa nekako opišejo kot post pop. S skupino Your Gay Thoughts je Kino Šiška podpisal pogodbo, s katero se je skupina zavezala, da bo sredstva porabila za prijavljeni projekt, v tem primeru album, da ga bo izvedla do določenega roka in da ga bo skupina predstavila na promocijskem koncertu v Kinu Šiška. Ta bo v petek, 18. septembra, v okviru šeste obletnice Kina Šiška, ki bo jutri začela novo sezono.

Na prvencu The Watercolors, ki je izšel kot prvi album v okviru produkcije Kina Šiška, je enajst skladb melodičnega ambientalnega popa, ki ima sicer temačnejše podtone, vendar v celoti deluje precej svetlo. Pravijo, da niso le glasbena skupina, temveč prej avdio-vizualni kolektiv. Kako pričarajo svoje zvočno-vizualne pejsaže, pa si bo mogoče ogledati jutri ob 22.45 na velikem odru Katedrale v Kinu Šiška. Nato pa bodo sledili nastopu v Münchnu, Hamburgu, Škofji Loki, Zagrebu, Pragi, Beogradu, Izoli in Budimpešti.