ZircuS zvečer v Gromki

Zasedba iz Raven na Koroškem bo predstavila svoj tretji album.

Objavljeno
07. marec 2014 14.43
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura

V ljubljanskem klubu Gromka bodo ZircuS predstavili album The Machine's Got Mean na promocijskem koncertu ob 23. uri. Skupina zvočno-slikovnih ustvarjalcev ZircuS bo novi album, tretji po vrsti, izdala prihodnji teden, v petek, 14. marca.

Simbolično bo izdan v digitalni obliki na USB-ključu. Na spletu so tudi že objavili skladbo Stop Dancing, drugo skladbo s prihajajoče plošče. Gre za trance-elektro-rock odo plešočemu in afirmativnemu odnosu do življenja, s čimer se ZircuS znova odvračajo od lastnih korenin.

ZircuS je sedemčlanska elektro, rock, tribal skupina z Raven na Koroškem (Aleš Gangl, Tomislav Gangl, Marko Štruc, Maks Gregor, Aleš Krevh, Uroš Bračič, Rok Bricman), ki deluje že od leta 2004. Prepoznavni so po močnih, glasnih, na trenutke mističnih, hitro spremenljivih zvokih, ki s spremljajočo videoprojekcijo ustvarijo posebne odnose med virtualnim in realnim svetom.

Njihovi koncerti so unikatni, surovi, z elementi futurizma. Lebdjo nekako med elektroniko v slogu Juno Reactor in vplivi zasedb, kot so Tool, Nine Inch Nails in White Stripes.

Tretji studijski album The Machine's Got Mean je nastal v lastni produkciji s pomočjo Luke Jamnika (miks) in Gregorja Zemljiča (mastering).