Zmagovalec Evrovizije Salvador Sobral priklopljen na umetno srce

Portugalski kantavtor, ki je evrovizijsko občinstvo v Kijevu osvojil z balado Amar Pelos Dois, čaka na transplantacijo srca.

Objavljeno
26. oktober 2017 13.28
MUSIC-EUROVISION/
V. U.
V. U.

Salvadorja Sobrala, simpatčnega portugalskega kantavtorja, ki je na letošnji Evroviziji v Kijevu zmagal s skladbo Amar Pelos Dois oziroma Ljubiti za oba in emotivnim, za evrovizijski oder nekonvencionalnim nastopom, so zaradi hudih zdravstvenih težav s srcem sprejeli v bolnišnico Santa Cruz v Lizboni.

Kot piše portugalski tisk, je 27-letni pevec v bolnišnici že približno mesec dni, med čakanjem na transplantacijo srca pa so ga priklopili na umetno srce. To naj bi v času čakanja na presaditev njegovemu srcu omogočilo, da si odpočije in morda okrepi.

Kot je tisk že pisal, v času Evrovizije ni bil odmeven le njegov nastop, ampak že tedaj tudi njegovo zdravstveno stanje. Do zadnjega se namreč ni vedelo, ali bo sploh zmogel potovati v Kijev. Na tehničnih vajah ga je nadomeščala sestra, sam pa je do zadnjega okreval po operaciji.

Nekateri so že tedaj ugibali, ali gre za hujšo okvaro srca in da je sestra ob pisanju pesmi črpala tematiko iz njegovega bolehnega srca.