Znani nastopajoči na letošnji Emi

Zmagovalec Eme nas bo maja v Stockholmu predstavljal na Pesmi Evrovizije 2016.

Objavljeno
05. januar 2016 15.55
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Radio Televizija Slovenija bo letos prvič organizirala nov glasbeni festival, ki bo potekal februarja pod imenom Dnevi slovenske zabavne glasbe (DSZG 2016). Sestavljen bo iz treh festivalskih večerov - Poprock, Popevka in Ema, koncerta Siddharte in spremljevalnih oddaj o dogajanju na festivalu. Imena nastopajočih prvih dveh večerov so znana že od novembra, po razpisu za izbor Eme pa se bo v tretjem festivalskem večeru predstavilo še deset nastopajočih, in sicer Anja Baš, Anja Kotar, D Base, ManuElla, Nuša Derenda, Raiven, Regina, San Di Ego, Sebastijan Lukovnjak in Žan Serčič. Zmagovalec Eme nas bo maja 2016 v Stockholmu predstavljal na Pesmi Evrovizije 2016.

Zmagovalec letošnjega izbora Ema bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu glasovanje bo tričlanska strokovna žirija na podlagi glasovanja določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalec izbran s telefonskim glasovanjem občinstva. Način glasovanja bo torej enak kot na izboru Ema 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato osvojila 13. mesto, kar je najvišja uvrstitev Slovenije v zadnjih dvanajstih letih. Enak izbor pa je bil tudi lani, ko sta Maraaya osvojila 14. mesto v velikem evrovizijskem finalu.

Televizija Slovenija bo skoraj cel februar posvetila slovenski zabavni glasbi. Tri zaporedne sobotne večere bodo prenašali tri festivalska večere. Najprej bo v soboto, 13. februarja, Poprock, novi slovenski zabavnoglasbeni festival. Na njem se bodo v živo predstavili Društvo mrtvih pesnikov, Anja Kotar, Clemens, Voranc Boh, Josip Brass, E.V.A., Alex Volasko, Orlek, Adam ter Kristina Oberžan in Matevž Šalehar-Hamo.

Teden kasneje, 20. februarja, se bo skupaj s revijskim orkestrom RTV Slovenija predstavila Popevka, na kateri bodo nastopili Eva Černe, Nuša Derenda, Eva Boto, Flora in Paris, Eva Hren, Tinkara Kovač in Anika Horvat, Irena Vidic in Gregor Ftičar, Lea Bartha, King Foo in Eroika.

Na koncu pa bo v soboto, 27. februarja, pa še Ema, izbor za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2016, ki bo maja v Stockholmu. Kot del Dnevov slovenske zabavne glasbe bo 15. februarja v neposrednem prenosu na TV SLO 2 tudi koncert Siddharte.