Znani nastopajoči na Slovenski popevki 2012

Dogodek bo potekal 15. septembra v SNG Opera in balet Ljubljana.

Objavljeno
23. maj 2012 18.33
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Ljubljana - Znani so izvajalci in skladbe za letošnji festival Slovenska popevka. Komisija je izbrala skladbe v izvedbi Lee Sirk, Anje Baš, Ive Stanič, Nine Pušlar in Stiškega kvarteta, Darje Švajger, Nuše Derenda in Marka Vozlja, Anike Horvat, Omarja Nabra, Rudija Bučarja, Matevža Šaleharja - Hama, Slavka Ivančića in Mance Izmajlove ter Katarine Mala.

Sirkova se bo predstavila s pesmijo Čudovit je svet, Baševa s skladbo Kaj je z mano?, Staničeva pa bo zapela pesem Ko te ni. Pušlerjeva bo s Stiškim kvartetom odpela pesem Kdo še verjame, Švajgerjeva pa pesem Ljubljena.

Derenda in Vozelj bosta nastopila v duetu s pesmijo Naj nama sodi le nebo, Ivančić in Izmailova pa s pesmijo Zdaj. Horvatova bo zapela pesem Naravno, Omar Sedem dni, Bučar pa skladbo Še malo. Šalehar, bolj znan kot Hamo, bo odpel skladbo z naslovom Ti prihajaš, pevka Mala pa pesem, naslovljeno Zgoraj brez.

Strokovna komisija je za festival določila še dve rezervni skladbi: Manj je več Gašperja Riflja in Ko si šla Sergeja Škofljanca, povzema STA.

Na Slovenski popevki 2012, ki bo 15. septembra v SNG Opera in balet Ljubljana, bodo podelili štiri nagrade: veliko nagrado žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado žirije za najboljše besedilo, nagrado žirije za najboljšo interpretacijo in veliko nagrada občinstva.