Znani slovenski kandidati za Evrovizijo 2018

Šestnajst nastopajočih na februarski Emi so izbrali Maja Keuc, Eva Hren, Jernej Vene in Tadej Košir.

Objavljeno
08. december 2017 16.43
Ukraine Eurovision
V. U., STA
V. U., STA
Na slovenskem predizboru za pesem Evrovizije se bo februarja prihodnje leto pomerilo 16 izvajalcev. Za majski nastop v Lizboni se bodo potegovali Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, MILA, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper in Tanja Ribič, so sporočili z RTV Slovenija.

Šestnajst pesmi in izvajalcev, ki se bodo predstavili na predizboru Ema 2018, je izmed 108 prijav izbrala štiričlanska komisija, v kateri so bili glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene ter kitarist in avtor glasbe Tadej Košir.

Od Ptice do Ljudi

Anabel se bo predstavila s pesmijo z delovnim naslovom Pozitiva, BQL s Ptico, Gregor Ravnik z Zdaj je čas, Ina Shai z V nebo, Indigo z Vesno, KiNG FOO s pesmijo Žive sanje, Lara Kadis z Zdaj sem tu, Lea Sirk s Cirque, ManuElla z Dan potem, Marina Martensson z Blizu, MILA s Svobodo, Nika Zorjan z Uspavanko, Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj, Orter s Tisoč let, Proper s skladbo Ukraden cvet in Tanja Ribič s pesmijo Ljudje.

Od navedenih pesmi se jih bo osem uvrstilo v finalni večer: štiri najboljše po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in štiri najboljše po mnenju žirije. O zmagovalcu, ki bo postal slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, pa bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oziroma točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50 proti 50, so še sporočili z RTV Slovenija.

Organizatorji prihodnje Evrovizije iz portugalske radijske in televizijske hiše RTP so novembra naznanili, da se bodo glasbenega tekmovanja v Lizboni udeležili predstavniki iz 42 držav. Portugalska bo Evrovizijo gostila po letošnji zmagi Salvadorja Sobrala s skladbo Amar Pelos Dois. Polfinala bosta 8. in 10. maja, veliki finale pa 12. maja.