Janez Janša je napisal roman o Noriškem kraljestvu

Informacije, da Janša v zaporu piše knjigo, so resnične. Z njo se je vrnil globoko v čas pred našim štetjem.

Objavljeno
06. november 2014 12.32
Janez Janša med obravnavo na Okrožnem sodišču v Ljubljani 7.julija 2014.
V. P. S., kultura
V. P. S., kultura
Informacije, da Janez Janša v zaporu piše knjigo, so se izkazale za resnične. Na spletni strani Demokracije (knjiga bo izšla pri založbi Nova obzorja, ki izdaja ta tednik) so objavili daljši tekst, v katerem najavljajo decembrski izid romana Noriško kraljestvo – Beli panter.

Kot poročajo, je Beli panter prva knjiga iz serije zgodovinskih romanov, postavljenih v čas Noriškega kraljestva. Skozi prikaz otroštva in mladostnih let glavnega junaka ter njegove družine in prijateljev bomo spremljali dileme ustanoviteljev velike plemenske zveze in spremembe, ki jih nastanek kraljestva prinese prebivalstvu.

Roman sledi znanim zgodovinskim dejstvom iz tega oddaljenega obdobja, kar prinaša razmeroma trdno oporo napeti in romantični zgodbi.

Čas zadnjih dveh stoletij pred Kristusom na naših tleh je doslej skoraj povsem neobdelan, z izjemo romana Noriška rapsodija največje slovenske pisateljice Mimi Malenšek, ki opisuje zaton kraljestva, piše Demokracija. Utrip tega obdobja izpred 2200 let pa bo zdaj polno zaživel pred očmi bralca v romanu Beli panter.

Knjiga izide 10. decembra letos, njena cena v prednaročilu je 16 evrov, redna cena pa bo 25 evrov.