Kdo bo vitez turnirja pesnikov?

Pri založbi Pivec znova razpis za pesnike, ki se bodo aprila v Mariboru pomerili na 15. Pesniškem turnirju.

Objavljeno
16. januar 2015 13.41
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Pri Založbi Pivec so razpisali natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem, na katerem lahko s po eno pesmijo v slovenščini, ki ne sme biti daljša od 60-ih verzov, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let.

Kar se bo do 25. februarja, ko se bo rok za oddajo izpel, nabralo v njihovem nabiralniku, bo pretresla žirija poznavalcev sodobne slovenske poezije, ta pa bo med sodelujočimi izbrala 24 najprepričljivejših.

Izbranci se bodo konec marca pomerili na dveh polfinalnih turnirjih, in sicer tako, da se bo polovica polfinalistov pomerila v enem, druga polovica pa v drugem večeru. Na obeh polfinalnih turnirjih bo strokovna komisija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva ob štirih izbranih s strani komisije, napredovali v finale.

Končnih dvanajst izbrancev bo v soboto, 18. aprila 2015, s svojimi pesmimi, ki jih bodo sami tudi interpretirali, sodelovalo na 15. Pesniškem turnirju v Mariboru, odločitev o končnem vitezu ali vitezinji turnirja pa bo znova v rokah žirije. Zmagovalec bo prejel kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado, svojega nagrajenca pa bo izbralo tudi občinstvo.

Konkretnosti razpisa so dostopne na spletni strani založbe.