Frankfurtski knjižni sejem: Španci izrinili Slovence

Častna gostja v Frankfurtu leta 2021 bo Španija in ne Slovenija, ki je prav tako kandidirala.

Objavljeno
15. november 2017 16.37
I. B.
I. B.
Danes je španski minister za izobraževanje, kulturo in šport Íñigo Méndez de Vigo z direktorjem frankfurskega knjižnega sejma Jürgenom Boosom podpisal memorandum oziroma pismo o nameri, da bo Španija leta 2021 častna gostja frankfurskega sejma.

Španija – španščino govori okrog 500 milijonov ljudi po svetu – se bo v vlogi častne gostje, za katero za leti 2021 ali 2022 kandidira tudi Slovenija, nastopila med 20. in 24. oktobrom 2021, natančno trideset let po prvem gostovanju v Frankfurtu.

Med najbolj znanimi sodobnimi španskimi avtorji, ki jih prevajajo povsod po svetu, so Carlos Ruiz Zafón, Javier Marías, Fernando Aramburu, Dolores Redondo, Almudena Grandes in Arturo Pérez-Reverte. Španija, so povedali ob podpisu, bo gostovanje izrabila za predstavitev trendov v španski kulturi in literaturi in za krepitev mednarodne mreže, v kateri sodelujejo španske kreativne industrije.

Špansko gostovanje v Frankfurtu se ujema s programoma za širjenje španske kulture po svetu Leer te da vidas extra (Branje daje dodatna življenja) in Kulturnim programom 2020.