Na literarnem festivalu v Berlinu septembra tudi Drago Jančar

Napovedan je v programu Literature sveta, ki ga v Berlinu pripravljajo v sodelovanju z literarnimi poznavalci po svetu.

Objavljeno
06. avgust 2015 12.51
vvo/drago
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
V Berlinu bo od 9. do 19. septembra potekal Mednarodni literarni festival, na katerem se vsako leto predstavijo literati z vsega sveta. Na letošnjo 15. izdajo so povabili tudi pisatelja Draga Jančarja. Na festivalu se srečujejo tako avtorji, ki pišejo za odrasle, kot pisatelji otroške in mladinske literature ter ilustratorji.

V programu Literature sveta, ki ga organizatorji pripravijo v sodelovanju z literarnimi poznavalci po svetu, se bodo poleg Jančarja predstavila imena, kot so Kazuo Ishiguro, Pankaj Mishra, Tony Birch, Peter Brown in Roddy Doyle, je mogoče razbrati z uradne spletne strani.

Otvoritveni govor so zaupali Javieru Mariasu, enemu najbolj priznanih španskih romanopiscev, čigar dela so prevedena v več kot 40 jezikov, tudi v slovenščino.

Posebnost literarnega Berlinala, kot tudi imenujejo festival, ki poteka v berlinski festivalski hiši in na drugih prizoriščih, je akcija Berlin bere. V njenem okviru se celotno mesto spremeni v bralnico oziroma čitalnico. Akcija namreč nagovarja vse meščane, da ne glede na to, kje so, berejo iz svojih najljubših knjig.

V programu Razmišljanja se bo festival posvetil družbenim, političnim in kulturnim temam, ki so trenutno aktualne v vzhodni Evropi. Svoje poglede bodo podali tako pisatelji kot novinarji in strokovnjaki z različnih področij.