Pesniki, pozor, bliža se vaš turnir

Odprt je natečaj za 16. Pesniški turnir. Zmagovalca čakajo kovana vrtnica, knjiga in 500 evrov.

Objavljeno
15. januar 2016 15.08
lvu*šiljenje svinčnika
V. U.
V. U.

V Založbi Pivec znova razpisujejo natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem, na katerem lahko s po eno pesmijo, ne daljšo od 60 verzov, slovenskih, sodelujejo avtorji, stari vsaj 16 let.

Žirija poznavalcev sodobne slovenske poezije, katerih imena še niso objavljena, bo med sodelujočimi izbrala 24 najprepričljivejših, ki se bodo v začetku aprila pomerili na dveh polfinalnih turnirjih. Polovica na enem, druga polovica na drugem.

Na obeh polfinalnih srečanjih bo strokovna komisija izmed dvanajstih pesmi izbrala štiri, dve pa občinstvo z glasovanjem, kar pomeni, da bosta tisti dve pesmi, ki bosta prejeli največ glasov občinstva, ob štirih izbranih s strani komisije napredovali v finale.

Dvanajst izbranih pesnikov bo v soboto, 23. aprila, s pesmimi, ki jih bodo sami interpretirali, sodelovalo na 16. Pesniškem turnirju v Mariboru. Strokovna komisija bo izbrala viteza oziroma vitezinjo turnirja, ki bo ne glede na spol prejel ali prejela kovano vrtnico, knjigo in denarno nagrado v višini 500 evrov. Svojega nagrajenca bo z glasovanjem izbralo tudi občinstvo.

Rok izteka natečaja je 29. februar, pogoji sodelovanja so dostopni tukaj. Lani se je odzvalo 136 pesnikov, žirijo pa je s pesmijo Žetev najbolj prepričal Željko Perović iz Maribora.