Peter Prevc v tiskarni

Platnice knjige o slovenskem junaku so natisnjene, lahko pa jo tudi že naročite. Pa še to: bi šli v Planico, a nimate vstopnice?

Objavljeno
02. marec 2016 19.19
C. R.
C. R.

Ljubljana – Uredništvo Dela je na rekordne zmage Petra Prevca odgovorilo z rekordno hitro pripravo knjige o poti junaka iz Dolenje vasi. Danes se je zavrtel tiskarski stroj, 12. marca bo knjiga na voljo bralcem, lovci na avtograme pa bodo morali v Planico.

Nekaj ur zatem, ko je Peter Prevc v kazahstanskem Almatiju dosegel zadostno število točk za zmago v letošnjem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih, smo v tiskarno poslali knjigo o njegovi športni poti.

Danes se je tiskarski stroj že zavrtel, do konca prihodnjega tedna bo papir potiskan, tiskarske pole pa bodo vezane v knjigo in na voljo bralcem.

Mimogrede, na tej povezavi lahko naročite knjigo.


»Če pišemo o prvaku in rekorderju, je prav, da poskušamo tudi mi doseči kakšen hitrostni rekord,« na vprašanje, zakaj so s pisanjem tako hiteli, odgovarjajo v uredništvu Dela. »Seveda pa smo pazili tudi na ocene za slog,« dodajajo.

Knjiga, ki je delo sedmih piscev in obsega 30.000 besed, opisuje Prevčevo pot od skakalnice Bregarca v Dolenji vasi do letalnice v Vikersundu, pripoveduje o prvem olimpijskem nastopu nedaleč stran od Tihega oceana in o olimpijskih uspehih ob obalah Črnega morja.

Pripoveduje, kako je športnik, ki je na vrhu skakalnice povsem sam, prve velike uspehe dosegel z ekipo. Pripoveduje, kako po prvi ekipni zmagi ni mogel zmagoslavno dvigniti rok in skočiti na oder, ker je bil zaradi poškodbe ramenskih vezi na operacijski mizi. Pripoveduje o šoli in domači Dolenji vasi pa tudi o tem, kako je skoraj vsako sezono podvojil število zbranih točk, osebni rekord pa je v petih letih premaknil za sto metrov. Govori o trenerjih, Goranu Janusu in Janiju Grilcu, o Prevcu pa pripoveduje tudi Primož Peterka, prvi slovenski letalec, ki je osvojil veliki kristalni globus.

Knjigo krasi 45 fotografij Delovih fotografov, ki govorijo o zmagoslavju in veselju, naporih in ponosu, pogumu in tovarištvu v ekipi.

Knjiga o Petru Prevcu je v uredništvu Dela začela nastajati neposredno po Prevčevi zmagi na svetovnem prvenstvu v poletih na kulmski velikanki. Kupiti jo bo mogoče tudi v finalu letošnje sezone v Planici.

Pa še to: sodelujte v naši nagradni igri in navijajte za naše orle na planiški velikanki. Na vas čaka 200 vstopnic. Kliknite na ilustracijo: