Revolucija, ki je spremenila svet

Oktobrska revolucija: Lenin Države in revolucije ni napisal do konca, raje se je odločil za »prijetnejšo in koristnejšo« revolucionarno akcijo.

tor, 14.11.2017, 14:00

Vladimir Iljič Lenin je Državo in revolucijo pisal v izgnanstvu avgusta in septembra 1917. ­Pisanja ni utegnil dokončati, imel pa je že načrt za naslednje poglavje.

Oktobrska revolucija, od katere prav tako kakor od knjige letos mineva sto let, mu je preprečila pisanje. Lenin je opustil pisanje o revoluciji, ker je, kakor je dejal, izkušnja revolucije prijetnejša in koristnejša od pisanja o njej.

Ko je leta 1914 izbruhnila prva svetovna vojna, se je lotil teorije in prebiranja Hegla, tri leta pozneje se je odločil za praktični revolucionarni boj.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor