Slovenski dnevi knjige o odnosu med bralcem in avtorjem

Danes se v Ljubljani začenja knjižni sejem s spremljevalnim programom.

sre, 19.04.2017, 12:00

Dan knjige je katalonski izum. 23. aprila, na dan smrti Miguela­ de Cervantesa, si Katalonci­ že mnogo let podarjajo knjige­ in cvetje. Ta datum se je z Unescovim razglasom prelevil v ­svetovni dan knjige in ­avtorskih pravic leta 1995. Slovenci­ smo se mu zagnano priključili­ in ga raztegnili na pet dni. Stritarjeva ulica v Ljubljani se bo te dni spremenila v največjo in najbolj zračno ­slovensko knjigarno.

Krovna tema letošnjih Slovenskih dnevov knjige v Ljubljani, ki bodo gostili sedemdeset pisateljev in trideset literarnih dogodkov, ima naslov Jaz te pišem, knjiga, kdo te bere?. Gre za zapleten, a gotovo tudi ploden odnos soodvisnosti, ali kot je dejal pisatelj John Cheever: »Ne morem pisati brez bralca. To je tako kot poljub – ne morem si ga dati sam.«

Na letošnjih Slovenskih dnevih knjige bo stopilo v stik z bralstvom kar nekaj slovenskih avtorjev. Napovedani so nastopi Ivane Djilas, Neli Kodrič Filipić, Nikolaia Jeffsa, Mojce Kumerdej, Svetlane Slapšak, Borisa A. Novaka, Jurija Hudolina, Janija Virka, Gabriele Babnik, Toneta Partljiča, Lucije Stepančič in številnih drugih slovenskih pisateljev.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor