Vlada za direktorico Jaka imenovala Renato Zamida

Na čelo agencije bo stopila 1. januarja, zamenjala bo Aleša Novaka, ki bo postal istega dne umetniški direktor Borštnikovega srečanja.

Objavljeno
13. december 2017 17.19
V. U., STA
V. U., STA
Vlada je na za direktorico Javne agencije za knjigo RS (Jak) imenovala Renato Zamida. Na čelo agencije bo stopila 1. januarja za obdobje petih let. Zamenjala bo Aleša Novaka, ki ga je vlada na njegovo željo predčasno razrešila z mesta direktorja Jak, saj bo 1. januarja nastopil mesto umetniškega direktorja Borštnikovega srečanja.

Renata Zamida je po izobrazbi univerzitetna diplomirana filozofinja in splošna jezikoslovka ter univerzitetna diplomirana novinarka. Ob dobrem poznavanju področja knjige v Sloveniji in prepričljivi viziji razvoja je v svojem programu dela opredelila tudi konkretne naloge delovanja, ki temeljijo na realnih ciljih.

Kandidatka je bila pred zaposlitvijo na Jaku kot koordinatorica projekta Slovenija, država gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu, vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, mednarodni marketing in avtorske pravice pri zavodu za založniško dejavnost Beletrina. Je tudi vodja programskega sklopa Mednarodno sodelovanje pri Slovenskem knjižnem sejmu.