J. K. Rowling znova pod psevdonimom

Roman Silkworm bo druga knjiga avtorice Harryja Potterja v seriji del o vojnem veteranu in detektivu Cormoranu Striku.

Objavljeno
17. februar 2014 14.16
V. U., Delo.si, STA
V. U., Delo.si, STA
Avtorica zgodb o priljubljenem čarovniku Harryju Potterju J. K. Rowling bo junija izdala še eno delo pod psevdonimom Robert Galbraith. Roman Silkworm je druga knjiga v seriji del o vojnem veteranu Cormoranu Striku, ki postane zasebni detektiv. Tokrat raziskuje umor pisatelja Owena Quineja, ki je v svojem delu oblatil večino svojih znancev.

Roman so v založbi Little, Brown, kjer je izšel tudi roman The Cuckoo's Calling, opisali kot »izjemno berljivo kriminalko, ki na vsakem koraku ponuja zaplete«.

Silkworm je sicer pisateljičin tretji roman za odrasle; preden se je odločila za pisanje pod psevdonimom, je napisala še delo Nadomestne volitve.

Rowlingova je po pisanju britanskega časnika The Guradian napovedala, da bo napisala serijo delo o Striku, nezakonskem sinu slavnega moškega. »Strike mi omogoča, da objektivno pišem o čudnih stvareh, ki jih prinaša slava,« je avtorica zapisala na Galbraithovi spletni strani.

»Strike je briljanten, a poškodovan človek, ki se oklepa enega ali dveh principov, ki ju spoštuje. Z disciplino, ki bi se ji odrekel marsikdo v njegovi situaciji, si poskuša ustvariti življenje kljub fizičnim težavam, ki bi jih imela večina za neznosne,« je o svojem liku še zapisala pisateljica.