Nole bere skrivnostno slovensko knjigo psi

Teniški as Novak Đoković je v videoblogu razkril, da trenutno bere skrivnostno knjigo psi, nad katero je navdušen.

Objavljeno
22. februar 2013 16.49
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
V videoblogu je najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković skupaj z bratom Đorđejem svojim zvestim navijačem odgovarjal na različna vprašanja, med drugim tudi, katera je njegova najljubša knjiga.

Povedal je, da trenutno prebira misteriozno knjigo psi neznanega slovesnkega avtorja. Neznani pisec knjige, katere simbolika je neizbrisljivo ovita v število sedem - v knjigi je menda razkritih sedem nenavadnih dokazov, ki dajejo odgovore na stoletno brezplodno iskanje znanosti, izšla je 7. julija leta 2010 (še dobro, da ne leta 777) in ima natanko 777 strani - pa priznava, da je knjigo napisal po nareku razuma, o katerem doslej nismo vedeli skoraj ničesar.

Neznani avtor tudi priznava, da knjige v resnici ni sam napisal, ampak je knjiga »napisala njega«. Zato bo sedaj tudi težko dokazal, da je knjigo napisal sam, pojavljajo pa se že nekateri, ki si želijo prilastiti avtorstvo nad knjigo.

Kakorkoli že, ezoterična knjiga hoče očitno postati nova biblija človeštva. Sedem je namreč božja številka, simbolizira krščanskih sedem smrtnih grehov in nenazadnje dejstvo, da je naš ezoterični pisec knjigo videl v sanjah, nadnaravni razum pa mu jo je narekoval, kar prehudo spominja na Mojzesa, ki je sprejel božje zapovedi na gori Sinaj.