V poetične sanjarije vas od danes vabi festival Sanje

V Kavarni poezije si s pesniškega menija zberete svoj obrok, na Sprehajališču pesnikov pa zamenjate vlogo z literarnim gosto. Se sliši zanimivo?

tor, 11.09.2012, 18:00

Ljubljana - S Kavarno poezije se danes pričenja 11. festival Sanje, ki bo do konca meseca obogatil kulturno dogajanje v središču Ljubljane, pa tudi v Novi Gorici, Kamniku in Celju. Po besedah glavne urednica založbe Sanje Tjaše Koprivec, se obeta kar nekaj inovativnih pesniških dogodkov in zanimivih pogovornih snidenj, poroča STA.

Kavarna poezije bo potekala danes ter 13. in 17. septembra med 18. in 21. uro na Trubarjevi ulici. Ideja sicer izvira iz Francije, vsak gost pa si bo lahko iz pesniškega menija izbral svoj obrok, ki mu bo postrežen sveže in na pamet, je pojasnila direktorica Inštituta IRIU Glorjana Veber.

Del festivala bosta tudi Shajališče pesnikov 15. septembra v Vonarju pri Sv. Emi na Kozjanskem in Literarna vrenja, na katerih bodo literarni gosti in občinstvo zamenjali vloge. Slednja bodo potekala 19. septembra od 19. ure naprej v knjigarni Hiša sanjajočih knjig na Trubarjevi ulici.

Z razstavo Točke izginjanja se bo predstavila tudi slikarka mlajše generacije Suzana Švent. Razstavo bodo odprli v petek, 21. septembra, ob 19. uri v Galeriji A na Inštitutu IRIU. Na isti dan in ob isti uri bo v Novi Gorici gostoval srbski pisatelj Vladislav Bajec, ki bo predstavil nagrajeni roman Hamam Balkanija. Festival bo 29. septembra ob 11. uri v Kamniku z bosonogo delavnico sklenil Marko Roblek.

Predstavili so tudi tri knjižne novosti. Roman Avgusta Demšarja Obsedenost v času krize zaključuje serijo šestih primerov inšpektorja Martina Vrenka, do zdaj najobsežnejšega cikličnega detektivskega romana na Slovenskem.

Črna Helene Cestnik je tankočutna pripoved o soočanjih izjemne pisateljice. Kot je povedala avtorica, ki trpi za parkinsonovo boleznijo, v njenih delih ni dogajanja, ampak gre v njih predvsem za izraz njenega načina življenja.

Isolanthis: Roman o potopu celine Alme M. Karlin pa je prvi prevod veličastnega fantazijskega romana vsesvetovne ustvarjalke po letu 1936.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se