Vitezi Pesniškega turnirja

Žirija je med 130 prispelimi pesmimi izbrala 24 avtorjev, ki se bodo potegovali za naziv vitez/vitezinja.

Objavljeno
14. marec 2013 10.04
Posodobljeno
14. marec 2013 11.00
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Znani so polfinalisti Pesniškega turnirja 2013. Strokovna žirija je izmed 130 prispelih pesmi izbrala 24 avtorjev, ki se bodo s svojo pesmijo potegovali za naziv vitez/vitezinja. Polfinalna pesniška turnirja bosta 4. aprila v Ljubljani in 6. aprila v Šmartnem v Goriških Brdih, so sporočili iz založbe Pivec, ki organizira pesniški turnir, piše STA.

Za naziv vitez/vitezinja Pesniškega turnirja 2013 se bodo potegovali David Bandelj, Petra Bauman, Dani Bedrač, Marko Elsner Grošelj, Franjo Frančič, Bernarda Jelen, Simona Kopinšek, Danica Križanič Müller, Lucija Mlinarič, Tanja P. Hohler, Patricija Peršolja, Breda Pugelj, Jana Putrle Srdić, Vesna Šare, Denis Škofič, Manja Šturm Dolinšek in Katjuša Trampuž.

Žirijo, ki je izbirala najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v tekočem letu, so sestavljali Borut Gombač, Irena Novak Popov, Barbara Korun, Lidija Gačnik Gombač in Josip Osti.

Polfinalni pesniški turnir v Ljubljani bo potekal v Menzi pri koritu v Metelkova mestu, v Šmartnem v Goriških Brdih pa v Hiši kulture. Prireditvi bosta povezovala Zora A. Jurič in Nino Flisar, še piše STA. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po 12 pesnikov in pesnic, štiri finaliste na vsakem bo izbrala strokovna komisija, dva pa občinstvo z glasovanjem.

Veliki finale Pesniškega turnirja bo v soboto, 20. aprila, v Kazinski dvorani SNG Maribor, kjer bo žirija izbrala viteza oziroma vitezinjo. Nagrajenec bo poleg diplome in knjige prejel tudi denarno nagrado v višini 700 evrov. Svojega nagrajenca bo izbralo tudi občinstvo. Vseh 12 finalnih pesmi bo objavljenih v zborniku in literarni reviji Rp./Lirikon21.