Ocenjujemo: Krasni novi svet

Po motivih Aldousa Huxleyja. Režija: Barbara Pia Jenič. SNG Drama Ljubljana.

pon, 04.12.2017, 15:00

Uprizoritev Krasnega novega sveta je nastala v koprodukciji s Senzoriumom, v okviru katerega­ Barbara­ Pia Jenič že dobro dvajset­letje razvija senzorično gledališče in v zadnjem obdobju senzorični jezik – ta z veččutnimi dražljaji in atmosfero stimulira drugačne (nezavedne, čutne) telesne odzive ter podpira intimnost notranje izkušnje – vnaša v okvir klasičnega frontalnega gledališkega odra.

Zato premik od poetičnosti senzoričnega v dobesednost visoko razvitega tehnološkega sveta preseneča, še posebej ker verizem futuristične znanstvenotehnološke naprednosti gledališko deluje precej okorno. Dvorano sicer napolnjuje rahlo sladkast vonj, očitno gre za terapijo najvišje alfa kaste, ki med dogajanjem kontradiktorno poteka analogno – z razpršitvijo vonja skozi ventilator, a brez neposredno zaznavnega učinka spremembe.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor