Ocenjujemo: Orfična himna

Koreografija: Jeroen Verbruggen. SNG Opera in balet Ljubljana.

sre, 15.11.2017, 09:00

Nova baletna sezona se je začela uspešno, če sodimo po zanimanju obiskovalcev in po njihovem odzivu na prvo premiero. Za začetek sezone smo si lahko ogledali krstno izvedbo »plesne podobe« Orfična himna obetavnega (leta 1983 rojenega) belgijskega koreografa Jeroena Verbruggna.

Uvodoma se moram ustaviti ob pogovoru z njim, ki ga je za gledališki list uprizoritve pripravila Nataša Jelić. V njem je Verbruggen izjavil, da se je ljubljanski balet obrnil nanj z vabilom, naj »se loti teme Orfeja in Evridike in pri tem uporabi glasbo Igorja Stravinskega, ki jo je zložil za Balanchinovega Orfeja«, obenem pa mu je bilo sugerirano, naj svoje delo časovno še dodatno razprede, saj je glasba Stravinskega dolga samo trideset minut.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor