Recenzija knjige: Naprešanka domislic

Arjan Pregl: O ženski, ki ni hotela z balkona. LUD Literatura, Ljubljana 2017.

pon, 11.09.2017, 21:00

Pregl je predvsem vizualni umetnik, na zažgane toaste je recimo rezbaril portrete političnih in revolucionarnih ikon ter izdelal serijo ilustracij 299 kosmatih, eno/-ega manj kot v psovki, in podobno; zbirka (pretežno) kratkih kratkih zgodb, kakšnih petdesetih, njegov literarni prvenec, se nam kaže skoraj kot nadaljevanje teh duhovitih intervencij v realnost in iskanja medija.

Ne le zato, ker so zgodbe različno dolge, naslovna ima po podnaslovu, ki nam pove, kdo natančno je ženska na drugem koncu sveta, in ga je bistveno več kot zgodbe, kratko lakonično opazko: ni hotela z balkona. Pa basta; če noče, noče, ali pa freudovsko ne ve, kaj hoče. Ali pa je »vsebina«, da ne rečemo »telo« zgodbe znotraj okvira, enostavno »ne« v kakšni bolj nikalni zgodbi.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor