Deloskop izpostavlja: Charleyjeva teta

Domžale, poletno gledališče Studenec. Sobota, 16. 7., ob 21. uri. Ponovitve 22., 23., 24., 28., 29., 30., 31. 7. ter 12., 13., 14. 8. ob 21. uri.

Objavljeno
15. julij 2016 19.53

Kulturno društvo Mirana Jarca je za letošnjo tradicionalno poletno glasbeno-gledališko predstavo poseglo po delu angleškega avtorja Thomasa Brandona.

Situacijska glasbena komedija Charleyjeva teta, temelji na zgodbi o neuspešnih študentih Charleyju in Jacku, ki sta na plesu v ritmu charlestona spoznala dve mladi in prikupni dami, miss Kitty in miss Any. Da bi ju bolje spoznala in jima izpovedala ljubezen, ju ob napovedanem obisku Charleyjeve tete iz Brazilije povabita domov na kosilo.

Komedija se zaplete, ko Charleyjeva teta odloži prihod, a navihana fanta rešita zagato s prijateljem, gledališkim igralcem, ki z veseljem odigra lik postarane tete, Donne Lucije D'Alvadorez.

Predstavo je za domžalski oder priredil in režiral Alojz Stražar. Priredba pa, poleg že znanih prizorov, vsebuje še dogajanje na železniški postaji in v mestnem Kabaretu, kjer bodo glavni akterji plesali v ritmu charlestona pod taktirko koreografa Gorana Bogdanovskega na avtorsko glasbo Slavka Avsenika ml.