Deloskop izpostavlja: CoFestival – mednarodni festival sodobnega plesa

Ljubljana, Kino Šiška. Odprtje festivala 16. 9. ob 20. uri.

Objavljeno
15. september 2017 19.12

Kino Šiška in Nomad Dance Academy napovedujeta šesto edicijo mednarodnega festivala sodobnega plesa, ki bo v Kinu Šiška in na drugih ljubljanskih prizoriščih potekal med 16. in 24. septembrom.

CoFestival bo v petih kuratorskih sklopih postregel z dvaindvajsetimi mednarodnimi in domačimi produkcijami, predstavitvami, pogovori, filmskim večerom, umetniško delavnico ter instalacijo o delu Yvonne Rainer, ki bo od danes na ogled v Kinu Šiška.

Tu bodo nocoj ob 20. uri tudi uradno odprli festival s predstavo Bum teles večkrat nagrajene avstrijske plesalke in koreografinje Doris Uhlich.

Med drugimi dogodki velja izpostaviti gostovanje nemškega plesalca Martina Nachbarja, ki bo v plesni predstavi Ponavljalec skupaj z očetom spregovoril o spremenljivosti družinskih odnosov (Kino Šiška, 18. 9. ob 20. uri), koreografa Jefta van Dintherja v predstavi Drobir (SMEEL 19. 9., ob 21.30) ter hrvaško umetnico Barbaro Matijević s predstavo Zlivanje, ki bo izvedla zabavno in premišljeno dramaturško-koreografsko serialko za laptop in človeško telo (v SMG, 19. 9., ob 20. uri).