Deloskop izpostavlja: Drugi Drama Festival

Ljubljana, SNG Drama Ljubljana, od torka, 2. 6., do nedelje, 7. 6. Festival.

Objavljeno
01. junij 2015 14.35
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

SNG Drama Ljubljana bo tudi letos aktualno gledališko sezono sklenila s šestdnevno prireditvijo Drama Festival (2.–7. 6.), ki bo letos drugič.

Na festivalu bo osem uprizoritev slovenskih in gledališč iz Hrvaške, Italije in Srbije, ki jih bodo spremljali pogovori z ustvarjalci, okrogle mize, glasbeni večeri z nastopi Larena Poliča Zdraviča, Mihe Petrica in Ravija Shresthe, Tea Collorija in Metoda Banka ter Igorja Leonardija, in druženja.

Festival bodo odprli v torek, 2. 6., ob 20. uri na velikem odru s predstavo Trst, mesto v vojni v koprodukciji SSG Trst, Stalnega gledališča Furlanije - Julijske krajine - Il Rossetti in društva Case del lavoratore teatrale. Predstava je nastala na podlagi dramskih besedil Kakor v snu Marka Sosiča in Il pane dell'attesa Carla Tolazzija ter v režiji Igorja Pisona.

 V sredo, 3. 6., bo na sporedu predstava Hedda Gabler Henrika Ibsna v režiji Mateje Koležnik, v četrtek, 4. 6., Ohcet Eliasa Canettija v režiji Eduarda Milerja, obe v izvedbi Drame SNG Maribor. V petek, 5. 6., bo  uprizoritev Preobrazba Franza Kafke v režiji Ivana Plazibata in v izvedbi HNK Split.

V soboto, 6. 6., bo na sporedu uprizoritev Neoplanta Lászla Végla režiji Andrása Urbána gledališča Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište in predstava BIO::LOGIKA – BIO::GRAFIKA – BIO::MEHANIKA Dragana Živadinova, Dunje Zupančič in Mihe Turšiča v izvedbi Zavoda Delak.

Zadnji dan festivala, v nedeljo, 7. 6., bosta prav tako na sporedu dve predstavi, Otroci Adama in Eve , avtorski projekt Jana Cvitkoviča v izvedbi SNG Nova Gorica ter Lulu Franka Wedekinda HNK iz Zagreba v režiji Jerneja Lorencija.