Deloskop izpostavlja: Sisi – Bilo je nekoč v času cesarja

Ljubljana, Križanke, 29., 30., 31. 8., ob 20.30.

Objavljeno
26. avgust 2016 17.22
M. V.
M. V.

Na Ljubljana Festivalu bosta gostovala plesni ansambel Sándorja Romàna ExperiDance Production in Budimpeški ciganski simfonični orkester s tremi ponovitvami predstave Sisi – Bilo je nekoč v času cesarja.

Sándor Román, ki se je v Evropi in Ameriki izobraževal iz ljudskih plesov, klasičnega baleta in sodobnih plesnih tehnik, je svojo bogato kariero usmeril v revolucioniranje kulture madžarskega ljudskega plesa. S plesnim ansamblom ExperiDance Production, pri katerem premišljeno združuje madžarsko folkloro in moderni ples, je ustvaril samosvoj plesni slog, ki ga predstavlja tudi v najnovejši predstavi.

Glasbeno-plesni spektakel Sisi je umestil na dvor avstro-ogrskega cesarstva. Epizode noči plesnega večera, polne hrepenečih neizpolnjenih želja, je navdihnila legenda o lepi Sisi, uporniški cesarici, in drznem grofu Andrassyju, ljubezenski trikotnik pa ustvari še lepo cigansko dekle.

Na odru je združenih 28 plesalcev ansambla ExperiDance Production in 40 solistov Budimpeškega romskega simfoničnega orkestra.