Deloskop izpostavlja: V Mariboru znova Poletni lutkovni pristan

Lutkovno gledališče Maribor in druga prizorišča, do 4. septembra.

Objavljeno
12. avgust 2016 19.10
V. U.
V. U.

Mariborska ponudba dogajanja za otroke, in ne le te, je avgusta v znamenju Poletnega lutkovnega pristana Lutkovnega gledališča Maribor. Njegova že 27. izdaja poteka do 4. septembra, tokratne gostujoče predstave pa prihajajo iz Češke, Hrvaške, Madžarske, Rusije, Slovaške, Španije, Švice in Velike Britanije.

Ob teh v program, ki je dostopen brezplačno, uvrščajo tudi izbrane slovenske lutkovne produkcije iz pretekle sezone, mnoge izmed predstav pa so tokrat ubrane na skupni imenovalec Les(e)ne zgodbe. To velja tudi za spremljevalne delavnice in razstave.

Danes je mogoče v Mariboru ujeti dve predstavi. Ob 11. uri v Avditoriju LGM Petra Klepca, ki je nastal v Gledališču Malih Velikih, ob 18. uri pa v Veliki dvorani LGM predstavo Ko bom velik Lee Menard v koprodukciji s Studiem XXV. V predstavi, postavljeni v afriško okolje, se prepletajo ples, igra, lutke in glasba, v njej pa ob Menardovi nastopa še Jose.

Festival sicer tradicionalno velja za uvod v novo sezono LGM, med njegovim potekom pa napovedujejo tudi prvo premiero. Predstavo Coprnica Dragica, ki je nastala v koprodukciji s teatrom Puna kuća iz Zagreba, bodo premierno uprizorili 26. avgusta. Po avtorski slikanici Mirijane Jelić Coprnica Dragica je nastala v režiji Svetlane Patafta in izvedbi Aje Kobe.