Jimmy Carr se vrača - dvakrat

Britanski komik irskega porekla bo 18. septembra kar dvakrat nastopil v Cankarjevem domu.

Objavljeno
25. avgust 2016 12.49
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz

V nedeljo 18. septembra se v organizaciji Tina Vodopivca v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma vrača eden največjih zvezdnikov britanske in svetovne komedije - Jimmy Carr. Ko je prvič nastopil v Cankarjevem domu so vstopnice pošle v 28 dneh, pet mesecev pred pred nastopom.

Tudi tokrat se je zgodilo nekaj podobnega. Sredi poletja je namreč razprodal Gallusovo dvorano, zato je objavil še dodatno predstavo za slovenske oboževalce. Očitno skoraj 1.500 sedežev za slovensko postajo turneje Funny Business ni bilo dovoj, zato bo v nedeljo 18. septembra imel poleg razprodane predstave ob 17. uri še dodatno ob 21. uri.

Jimmy Carr je stand up komik, televizijski voditelj in igralec, znan po prepoznavnem smehu, črnem humorju, hoji po robu in udarnih enostavčnicah. Velja za kralja cinikov, na britanski televizijski postaji Channel 4 že desetletje vodi TV-oddajo 8 Out of 10 Cats, kot ustvarjalec in gost sodeluje pri številnih šovih na britanskih in ameriških televizijskih kanalih, ob tem pa je izdal tudi devet devedejev, igral v sedmih filmih, napisal knjigo o zgodovini in teoriji humorja ter kot prvi zvezdniški komik nastopil v virtualnem Second Lifu.

Med njegove televizijske vrhunce sodijo tudi predstave za princa Charlesa na vsakoletni prireditvi Royal Variety Performance, v Ljubljani pa bo nastopil s programom Funny Business. Sam si pravi, da je nediskriminatorni žaljivec.

Kot pravi sam, bodo tudi tokrat šale hudomušne, nekatere nesramne, peščica pa jih bo povsem nesprejemljivih. Jimmy sporoča svojemu občinstvu: »Na mojem šovu ste dobrodošli vsi, a pustite doma svojo zavest, občutek za spodobno vedenje in moralni kompas ter se pridite nasmejat!«