Kaj bomo gledali po televiziji spomladi?

Ostajata Artač in Godler, prihaja Ula Furlan, počasi se poslavlja Moja Slovenija, ViP in Je bella cesta se vračata...

Objavljeno
16. januar 2014 22.10
Teja Roglič, Vikend
Teja Roglič, Vikend

Se bo oddaja Je bella cesta nadaljevala z novo sezono, ali Planet TV res pripravlja še dva nova resničnostna šova, se na TV ekrane res vrača Miša Molk, še pred njo pa bo oddajo dobila njena hči Ula Furlan? Šli smo po poti govoric o novi televizijski sezoni in izvedeli marsikaj zanimivega.

TV SLO: Godler in Artač s Poldnevnikom

Oddaja Zaigraj še enkrat, sam bo postala Poldnevnik in prinaša več skečev, parodij, imitacij, predelav kultnih filmov, z animirano serijo Jebovlje pa bo v njej tudi politična satira. V glavnih vlogah skečev bodo nastopali Jure Godler, Tilen Artač, Jure Mastnak in Nina Rakovec. Oddaja bo dolga 30 minut, prvič bo na sporedu na praznično soboto, 8. februarja, ob 21.30.

TV SLO: Ula – naslednica nedeljske tradicije

Nedeljsko popoldne z Ulo (NPU) bo 80-minutna magazinska studijska oddaja, ki jo bo vodila Ula Furlan. Oddaja, ki bo predvidoma na sporedu ob 17.15, bo naslednica dobro znanih nedeljskih popoldnevov in bo spremljala dogodke na področju urbane kulture.

Ula o NPU pravi: »Oddaja prihaja na spored v prvem tednu marca. Sovoditeljev sicer ne bo, imam pa v zaledju močno novinarsko ekipo in veliko prispevkov s terena.«

POP TV: ViP in Je bella cesta se vračata

Glede novih načrtov so na Pop TV tradicionalno skrivnostni, potrdili so le novi sezoni šovov Je bella cesta in VIP šov. Novost bo nova igrana serija Mamin dan, ki po naših informacijah na spored prihaja kmalu. Režiser je Matevž Luzar, v glavnih vlogah igrajo Janja Majzelj, Uroš Fürst in Maruša Oblak.

Informativne zdrahe

Pred kratkim je odjeknila novica, da bo Pro Plus združil osrednji informativni oddaji Svet na Kanalu A in 24 ur ter od voditeljev obdržal Petro Kerčmar in Janija Muhiča ter Gregorja Trebušaka in Nušo Lesar.

Kaj se dogaja, smo preverili na Pop TV, kjer govorice zanikajo: »Informativni oddaji Svet na Kanalu A in 24UR se ne bosta združili, Darja Zgonc in Edi Pucer pa vsekakor ostajata voditelja.«

No, kjer je dim, je navadno tudi ogenj in čas bo pokazal, kaj se zares dogaja na Pro Plusu, ki v zadnjem času odpušča v svojih vrstah.

Moja Slovenija zadnjič

Voditelj oddaje Mario Galunič pravi: »Peta sezona oddaje Moja Slovenija se vrača februarja in lahko potrdimo, da je to tudi zadnja sezona priljubljenega družinskega kviza, torej veliki finale, dolg dobre tri mesece. Za zadnjo sezono bomo osvežili nekaj iger in spet uvedli igro ugibanja zabavnih seznamov.«

Švab bo imel novo

21. februarja se na TV SLO vrača vsebinsko prenovljena petkova oddaja Slovenski pozdrav, v Programsko-poslovnem načrtu TVS pa je zapisano, da bodo vpeljali tudi sovoditeljico. Na vprašanje, katera bo delala družbo Blažu Švabu, so s TVS odgovorili, da pogovori še potekajo, v igri pa je več kandidatk.

Naberšnikov Kruhek in gozdovi na nacionalki

Nova igrana nadaljevanka režiserja Marka Naberšnika Naš vsakdanji kruhek, ki so jo snemali lansko poletje, na TVS prihaja šele septembra, glavno vlogo je odigral Primož Petkovšek - Petko.

Naberšnik pa je pred meseci brez pompa posnel tudi prvi mednarodni projekt, avstrijski film Die Wälder sind noch grün (Gozdovi so še vedno zeleni) z mednarodno igralsko zasedbo, posnet v nemškem jeziku, ki je nastal v koprodukciji s Slovenijo. Zgodba se dogaja med prvo svetovno vojno in govori o usodi dveh vojakov, ki sta po bitki ujeta v gorski postojanki in upata na rešitev iz doline. Premiera je predvidena v drugi polovici letošnjega leta.

Planet TV: resničnostni šovi in oskarji

Na Planet TV so potrdili, da zares pripravljajo dva resničnostna šova, in zatrdili, da gre za povsem nova formata. Oba na program prihajata spomladi.

Februarja lahko gledalci pričakujejo tudi novo oddajo z voditeljico Špelo Jereb. Oddaja bo pokrivala lahkotnejše vsebine, trende, domačo in tujo sceno ter nenavadne zgodbe navadnih ljudi.

Februarja bo novo oddajo dobil tudi Marko Potrč, ki bo še naprej ostal tudi voditelj oddaje Danes. Z novo sezono se vračata še šov Moj dragi zmore in oddaja Raketa.

S Planet TV so sporočili še, da so odkupili pravice za prenos Oskarjev, ki bodo 2. marca.

V začetku marca pa bodo imeli znova prenose smučarskih tekov in smučarskih skokov iz Finske.