Ledena Gallusova dvorana

Sanktpeterburški balet na ledu je v pol stoletja uprizoril več kot sedem tisoč predstav po svetu, nocoj in jutri bodo na ledenem odru Gallusove dvorane nastopili s predstavo Hrestač. Ta klasičen balet v dveh dejanjih letos praznuje 125. obletnico premiere.

sob, 11.11.2017, 15:00

Oder Gallusove dvorane Cankarjevega doma v Ljubljani se je sinoči okoli polnoči začel spreminjati v pravo ledeno ploskev, na kateri bodo danes in jutri uprizorili tri ponovitve zimzelene uspešnice Petra Iljiča Čajkovskega Hrestač, ki na odrih po svetu zlasti v predbožičnem času vztraja že 125 let. Toda plesalci, kot člani Sanktpeterburškega državnega baleta na ledu imenujejo sami sebe, bodo balet odplesali z drsalkami na nogah.

Oder Gallusove dvorane se je šele drugič v svoji 33-letni zgodovini delovanja spremenil v led, kdaj je bilo prvič, pa se ne spominjajo niti v največjem hramu slovenske kulture. Bilo je zagotovo pred več kot petnajstimi leti, menda okoli novega leta, za kateri dogodek oziroma predstavo so zaledenitev pripravili, pa se je sčasoma pozabilo, so nam povedali v Cankarjevem domu.

Za tokratno zamrznitev po koncu sinočnjega orkestra Slovenske filharmonije so poskrbeli bolgarski mojstri, ki pod okriljem producentskega podjetja ART BG Production Ltd pripravljajo zaledenele površine za Sanktpeterburški državni balet na ledu v vseh dvoranah, v katerih nastopajo.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.

Povezane novice

Deloskop izpostavlja: Hrestač – Božična zgodba
23. december ob 12:25
SNG Opera in balet Ljubljana, 23. 12., ob 18. uri, 24. 12., ob 15. uri, 26. 12., ob 18. uri (predstave na posneto glasbo); 27., 28., 29. 12., ob 18. uri (predstave ob spremljavi orkestra).Opera in balet SNG Maribor, 23. 12., ob 19.30 in 26. ...
Prijavi sovražni govor