Deloskop izpostavlja: Med mestom in deželo

Cankarjev dom, Ljubljana. Nocoj ob 20. uri v okviru abonmaja Veličastnih 7, ponovitve vsak dan do 31. 12.

Objavljeno
27. december 2016 18.37
V. U.
V. U.

V Cankarjev dom se tudi v letošnjih zadnjih dnevih na koledarju vrača cirkus. Tokrat vietnamski, s predstavo Med mestom in deželo v režiji Tuan Leja. Kot zapišejo, gre za predstavo v kontekstu novega vietnamskega cirkusa, obliko gledališča, v kateri se tradicionalne cirkuške vragolije – od akrobatike in gimnastike do žonglerstva – prepletajo z elementi plesne predstave.

Marsikaj pove že podatek, da je režiser predstave Tuan Le – naslov predstave v izvirniku je Á O Lang Phô – začel žonglirati pri sedmih letih, zatem je obiskoval cirkuško akademijo v nekdanji Sovjetski zvezi, od tam pa je njegova družina emigrirala v Nemčijo, kjer je izobraževanje v cirkuški umetnosti še nadaljeval.

Je prvi Azijec z nagrado za odličnost Mednarodnega žonglerskega združenja (IJA) in tudi prvi Vietnamec, ki je sodeloval s slovito skupino novega cirkusa Cirque du Soleil.

Predstava Med mestom in deželo v produkciji Lune Entertainment iz Vietnama, v kateri nastopa 15 akrobatov, bo v Gallusovi dvorani CD dostopna nocoj ob 20. uri, in sicer v okviru abonmaja Veličastnih 7, ponovitve pa bodo vse dni do silvestrovega.