Novogoriški svetniki podprli Majo Jerman Bratec za direktorico SNG Nova Gorica

Odločali so med dvema kandidatoma: Jerman Bratčevo in Borutom Bašinom, ki je bil pred leti že zaposlen v SNG Nova Gorica.

Objavljeno
17. junij 2016 12.01
V. U., STA
V. U., STA
Novogoriški mestni svetniki so na današnji seji podprli kandidaturo Maje Jerman Bratec za direktorico Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica.

Ministrstvo za kulturo je mestni svet občine Nova Gorica 16. maja zaprosilo za mnenje v postopku imenovanja direktorja SNG Nova Gorica. Direktorja omenjenega zavoda imenuje minister za kulturo na podlagi javnega razpisa ter po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta ter pristojnega organa lokalne skupnosti, kjer je sedež zavoda.

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je svetnikom predlagala, naj obema kandidatoma, tako Maji Jerman Bratec kot Borutu Bašinu, dajo pozitivno mnenje. Vendar se svetniki s takšnim predlogom sklepa niso strinjali, nikakor pa niso hoteli glasovati o obeh kandidatih skupaj.

Po razpravi so na predlog svetnice Tatjane Krapše (SMC) glasovali o vsakem kandidatu posebej. Borut Bašin, ki je bil pred leti že zaposlen v SNG Nova Gorica in je moral od tam oditi po izredni odpovedi delovnega razmerja, ni dobil zadostne podpore novogoriških svetnikov, saj jih je bilo kar 20 proti pozitivnemu soglasju. Majo Jerman Bratec pa je podprlo 19 svetnikov, proti so bili le štirje.