Še vedno vihar v Novem Sadu

Handkejeva družinska epopeja v koprodukciji ljubljanske Drame in SSG Trst nocoj na Sterijinem pozorju.

Objavljeno
28. maj 2014 15.58
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Že 59. izdaja gledališkega festivala Sterijino pozorje, ki v prestolnici Vojvodine poteka med 26. majem in 3. junijem, bo nocoj tamkajšnjemu občinstvu postergel s tukajšnjo uprizoritvijo, z epopejo Petra Handkeja o Koroških Slovencih Še vedno vihar v režiji Ivice Buljana.

Gre za koprodukcijo SNG Drama Ljubljana in Slovenskega stalnega gledališča iz Trsta, ki jo je selektor Sterijinega pozorja Igor Bojović uvrstil v sekcijo Krogi, v predstavi pa nastopajo Ivo Ban, Nina Ivanišin, Saša Pavček, Matjaž Tribušon, Marko Mandić, Aljaž Jovanović, Veronika Drolc, Luka Cimprič in Nikla Petruška Panizon.

Kot so zapisali v Drami, se bo sicer v festivalskih dneh ob njihovi uprizoritvi, v kateri je Handke rekonstruiral zgodovino svoje slovenske družine v Podjuni in z njo dosegel niz nagrad (Ibsenovo nagrado, Nestroyevo gledališko nagrado in mülheimsko nagrado za najboljšega nemškega dramatika), zvrstilo še 14 srbskih in mednarodnih uprizoritev, ocenjevala pa jih bo strokovna žirija, ki jo sestavljajo Ljuboslav Majera (predsednik žirije), Nebojša Dugalić, Boban Jevtić, Anđelka Nikolić in Slobodan Tišma.