Znova dolge vrste za Bobre

Šesta izdaja festivala kulturno-umetnostne vzgoje se bo začela 25. januarja, a so praktično vse vstopnice zanj pošle v nekaj urah.

Objavljeno
22. januar 2014 12.01
Posodobljeno
22. januar 2014 17.00
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Iz ljubljanskega Slovenskega mladinskega gledališča, ki je v navezi z MOL izvršni producent vsakoletnega festivala kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, znova poročajo o dolgih vrstah pred Festivalno dvorano na ljubljanski Vilharjevi, kjer so že teden dni pred začetkom njegovega programa - letošnjim Bobrom so odmerili dneve med to soboto in kulturnim praznikom, 8. februarjem - delili brezplačne vstopnice nanj.

Čeprav se je deljenje vstopnic za dogodke s področij gledališča, glasbe, filma, likovne umetnosti in literature začelo šele ob 11. uri, so najzgodnejši (nemara tudi najizkušenejši) obiskovalci pred vhod v dvorano prišli že ob 8. uri, praktično vse vstopnice pa so pošle v zgolj nekaj urah. Kljub slabemu vremenu je pred vhodom vztrajala dolga vrsta ljudi.

Zato v gledališču vse, za katere bi se izkazalo, da na prireditev naposled ne bodo mogli priti, vstopnice vrnejo v Prodajno galerijo SMG na Trgu francoske revolucije 5, uro pred dogodkom pa na blagajno ustanove, kjer bo prireditev potekala. Z njimi bodo namreč razveselili vse, ki bi sicer ostali brez njih.

Osrednji temi Bobrov bosta sicer letos film (Leto kina) in Emona (ob dvatisočletnici ustanovitve).