Danes začetek 11. Tedna kulture na Placu

Sedemdnevni brezplačni festival ustvarjalnih delavnic, glasbenih in drugih dogodkov se vrača na metliški Partizanski trg.

Objavljeno
13. julij 2015 12.51
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Na metliškem Partizanskem trgu se danes začenja 11. Teden kulture na Placu, brezplačni festival na prostem, ki ga prireja tamkajšnje prostovoljno Kulturno-umetniško društvo Plac. Sedemdnevni kreativni oddih za najmlajše, mlade, starejše in družine prinaša 16 različnih ustvarjalnih delavnic ter glasbene in druge dogodke, so sporočili prireditelji.

Pri Kulturno-umetniškem društvu Plac so zapisali, da bodo brezplačne delavnice, ki jih bodo vodili priznani domači mentorji, potekale ves teden. Obiskovalci lahko izbirajo med delavnicami za otroke ter med plesno, pravljičarsko, ilustratorsko, fotografsko, video, kuharsko in drugimi delavnicami.

Po vsakodnevnem popoldanskem živžavu in ustvarjanju na tako imenovanem Placu bodo dogajanje prenesli na glavni oder, kjer bodo nastopali različni gledališčniki, plesalci in glasbeniki.

Zlatko Kaučič, Pošastozavri, Josipa Lisac ...

Po predstavitvi vseh delavnic in drugih festivalskih prireditev bodo na velikem odru drevi pripravili nastop improvizacijsko-komičnega gledališča Mačkova banda in ples z disk džokejem Blaženmedženami. Jutri se bo skupina FourKlor predstavila s cirkuškim zračnim kabaretom Cirkus na mesec, nato pa bo nastopil Turned Down Trio mednarodno priznanega tolkalca Zlatka Kaučiča.

V Metliki do konca tedna med drugim pripravljajo še otroško predstavo Pošastozavri in jabolko spora, plesne miniature domačega Plesnega društva Krokar in koncert rock skupine Jardier.

V četrtek bodo glasbena obzorja širili Ludovik Material in bosanski Holographic Human Element, v petek pričakujejo nastop Zlatka in Optimistov in zatem nastop raperja RecycleMana. V soboto prihaja hrvaška pevka Josipa Lisac, ki se bo ob pianistični spremljavi sprehodila po lastni glasbeni poti.

Pred njenim nastopom bodo udeleženci delavnic predstavili svoje izdelke. Festival bodo končali z glasbeno revijo Yugo kolaž v izvedbi skupine Tetkine radosti, so še sporočili metliški prireditelji.